Sok ember szemében a kereszténység a nőknek való, az iszlám a férfiaknak.

Úgy gondolják, hogy az egyház egy férfiak által dominált szervezet? Az átlag létszámarány a gyülekezetekben 60-40% a nők javára, a házasok több mint 20%-nál csak a nő jár. Minél tovább várunk, annál drasztikusabb beavatkozás kell majd az egyensúly helyreállításához.

A férfiak fontosabbak, mint a nők? NEM! A férfiak, nők és gyerekek ugyanolyan fontosak. Isten egyenlőnek teremtette a férfit és a nőt, de más feladatokat szánt nekik. Ha egy nő megtér egy családban, akkor a családja 17%-ban fogja őt követni, míg ha a férfi tér meg Krisztushoz, akkor ez 93%!!! Ez nem férfisovinizmus, ezek a tények. Isten így teremtett meg minket. Szellemi dolgokban a gyerekek sokkal inkább az apát követik.

Milyen a gyülekezeti hangnem?

Tényleg nőies a gyülekezet?

Mi a fókusz a gyülekezetekben?

Mit nyer a gyülekezet a férfiakkal?

Tippek a megoldáshoz...

És ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk ebben az előadásban.

Az előadás hanganyaga: Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni?

Az előadás képanyaga: powerpoint

David Murrow: Why men hate going to church című könyve alapján, ami már megjelent magyarul is, itt olvashatsz róla. Megrendelhető itt.

apa.jpg

A társadalomtudósok "APÁTLAN TÁRSADALOM"-ról beszélnek.
Ebben az előadásban arról lesz szó, hogy az apaság az egyik legszebb kaland, és legmélyebb misztérium egy férfi életében.
Apának lenni ma (bizonyos szempontból) sokkal nehezebb, mint eddig bármikor. Ugyanakkor a fiatalok éheznek és szomjaznak az apákra!

A mai társadalmi kontextus üzenete: Megakarjuk menteni a következő generációkat? Akkor mentsük meg az apaságot!

Előadó: Heizer Tamás

képanyag:

apa_Bnet_2012.pdf

hanganyag:

APÁNAK LENNI JÓ!

ferfi.jpg

Ma úgy gondolkodunk, hogy amikor egy kisgyermek megszületik és kiderül, hogy kisfiú, természetesnek tartjuk, hogy valamikor, 18-20 éves korára férfivé válik automatikusan. Ezzel szemben, azaz igazság, hogy ez nem így van.  Attól, hogy valaki hímneműnek született, még egyáltalán nem biztos, hogy férfivá érik, mire biológiailag a nemi érése befejeződik. A nemi érés és a szexuális aktivitás egyre lejjebb csúszik (15 éves lányok teherbe esnek, fiúk elkezdik a nemi életet) de nyilvánvaló, hogy ez nem jelenti azt, hogy érett férfiakról vagy nők-ről beszélhetünk.

Régen ezt a különbséget jól értették az emberek, létezett még a férfivá avatás szertartása, ami egy nagyon fontos határátlépés volt. Akkor avattak valakit férfivá, ha teljesíteni tudta a feltételeit, ezek a feltételek pedig nem arról szóltak, hogy egy ifjú a nemi potenciáljának a birtokában van-e, ezt természetesnek vették, azt viszont egyáltalán nem vették természetesnek, hogy valaki, akinek a nemi érése befejeződött, az automatikusan férfivá vált-e vagy sem. A férfivá avatás előtti próbák éppen azt voltak hivatottak kideríteni, hogy akinek biológiailag a nemi érése befejeződött, az eközben jellemében, személyiségében valóban férfivá érett-e, vagy sem. Ebben az előadásban azt járjuk körbe, hogy mik a férfiasság építőkövei.

Előadó: Heizer Tamás

Az előadás képanyaga:

Ferfi_bnet2012.pdf

Az előadás hanganyaga:

MITŐL FÉRFI EGY FÉRFI?

Nemsokára érkeznek a 2012-es férfi szemináriumok anyagai!

fd2.jpg

süti beállítások módosítása