Sok ember szemében a kereszténység a nőknek való, az iszlám a férfiaknak.

Úgy gondolják, hogy az egyház egy férfiak által dominált szervezet? Az átlag létszámarány a gyülekezetekben 60-40% a nők javára, a házasok több mint 20%-nál csak a nő jár. Minél tovább várunk, annál drasztikusabb beavatkozás kell majd az egyensúly helyreállításához.

A férfiak fontosabbak, mint a nők? NEM! A férfiak, nők és gyerekek ugyanolyan fontosak. Isten egyenlőnek teremtette a férfit és a nőt, de más feladatokat szánt nekik. Ha egy nő megtér egy családban, akkor a családja 17%-ban fogja őt követni, míg ha a férfi tér meg Krisztushoz, akkor ez 93%!!! Ez nem férfisovinizmus, ezek a tények. Isten így teremtett meg minket. Szellemi dolgokban a gyerekek sokkal inkább az apát követik.

Milyen a gyülekezeti hangnem?

Tényleg nőies a gyülekezet?

Mi a fókusz a gyülekezetekben?

Mit nyer a gyülekezet a férfiakkal?

Tippek a megoldáshoz...

És ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk ebben az előadásban.

Az előadás hanganyaga: Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni?

Az előadás képanyaga: powerpoint

David Murrow: Why men hate going to church című könyve alapján, ami már megjelent magyarul is, itt olvashatsz róla. Megrendelhető itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfimuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr515586744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása